A A A
 

De Mowlam dans

Toen ik ruim twee jaar geleden als ZZP-er begon, had ik echte ondernemerszin. Niet alleen werken als projectleider en dagvoorzitter, maar van Mowlam een echt bedrijfje maken, dat had ik voor ogen.

De realiteit werd dat ik fulltime de leukste opdrachten deed en daarnaast druk was met website, BTW aangiftes en wat er al niet meer met zelfstandigheid gemoeid is. Laten we zeggen een uurtje of 50 in de week. Erg? Nee, heerlijk. Wie moppert er in deze tijd nou over een volle opdracht-portefeuille. Maar ondernemen was het niet.

In november had ik voor het eerst een bug; een opdrachtgever waarvoor ik voorlopig wel twee dagen in de week had vrijgehouden, meldde dat de opdracht nog even niet los zou komen. A blessing in disguise. Want door de lichte stress die ontstond, ging de ondernemer in me zich roeren. Oude plannen vielen van de plank, gewoon ’s-ochtends als ik net wakker was mijn bed in, om me te achtervolgen tot in de douche, op de achterbank plaats te nemen bij het autorijden, er was geen ontkomen aan: ondernemingszin.

Maar dan op de Mowlam-manier. Ik bedoel: het is ondernemen en dat gaat over geld verdienen, maar op de Mowlam manier gaat dat ten gunste van zoveel mogelijk mensen. In een zakelijke sfeer, resultaatgericht, met de menselijke maat en met oog voor ieder die om welke reden dan ook op achterstand staat. En samen met jou. Want dit is waar het bij Mowlam over gaat: iedereen doet mee. Op de arbeidsmarkt. In de samenleving. Op school. Een echte kans krijgen.

‘Grijp je kans, doe je dans, en maak er het beste van’ (Ali B.)

Wat mij betreft het beste advies ooit. Ideaal worden de dingen zelden, maar jouw dans doen, dát kan je in dit leven beter niet overslaan. Vanuit Mowlam geldt de uitnodiging voor iedereen die betrokken is. Of je nou deelnemer bent aan een bijeenkomst, opdrachtgever, leerling op een school, samenwerkingspartner, werkzoekende. Jouw moment pakken, je mening geven, instappen op de arbeidsmarkt, opkomen voor je rechten, ondernemen: doe je dans. En doe je dat met ons, dan wordt het de Mowlam dans.

Mowlam gaat voor en met jou een portaal maken voor de sfeervolste locaties voor wat grotere bijeenkomsten, zeg vanaf 100 mensen. Locaties die sociaal ondernemen, bijvoorbeeld door werkervaring te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Die duurzaam werken. Waar je precies dat gevoel bij hebt, dat je zoekt voor je bijeenkomst met dat bijzondere doel of thema. Locaties met een hart. Én met korting als je via Mowlam boekt.

To good to be true? Nee hoor, dat is nou de Mowlam dans. Doe je mee? Misschien ken je zo’n locatie. Of misschien wil je op een andere manier meedoen. Laat het ons weten. Dat wordt dan onze eerste dans samen. 

Ach en wat doet een mens sowieso alleen in dit leven. Dus is Mowlam is hierbij niet meer alleen Esther, maar ook Mirjam, Piet, Judica en Wendy. Een hyper divers samengesteld (practise what you preach) start-up team. Je kunt je ideeën mailen naar info@mowlam.nl.

Let’s dance.

Reacties:

Uw Reactie:


Om spam tegen te gaan dient u de uitkomst van de som in te vullen