Groen onderwijs en bedrijfsleven
Ik werk op een resultaatgerichte manier aan maatschappelijke, complexe opgaven. Het gaat om projecten waarbij de mensen de succesfactor zijn. Voor de overheid, het onderwijs, brancheorganisaties en vakbonden. Meestal gaat het om een samenwerking tussen deze partijen.
Vaak ben ik de verbinder. Degene die zorgt dat mensen echt betrokken worden, aanhaken, dat inspanningen en resultaten worden gezien en gevierd. Daarbij ga ik uit van de kracht van diversiteit. Als draagvlak voor verandering echt is, zijn resultaten duurzaam.
In 2021 start de Groene Educatieve Alliantie op, ik heb de rol van projectleider.
De Groene Educatieve Alliantie is een krachtige samenwerking van de Wageningen University en Aeres Hogeschool Wageningen. Met als doel: meer flexibiliteit en maatwerk in de docentenopleidingen, meer mogelijkheden om meer groene en natuurwetenschappelijke bevoegdheden te halen in zo ... Lees meer >
In 2050 wonen er 9 miljard mensen op aarde. Om al die monden te voeden moeten we de komende 30 jaar meer voedsel produceren dan in de afgelopen 6000 jaar. Hoe houden we hierbij de impact op het milieu zo klein mogelijk? Hoe kunnen we gezonder eten en minder verspillen? Er ... Lees meer >
Voor MBO Life Sciences werk ik als beheerder van de Kennisbank Food & Feed. De manier waarop voeding geproduceerd en benaderd wordt, verandert in rap tempo. Er is steeds meer eten nodig om de wereld te voeden. Daarom is het belangrijk dat productieprocessen steeds efficiënter worden. De noodzaak tot duurzaamheid dringt zich op. ... Lees meer >
Wat begon als zwangerschapsvervanging, mondde uit in ruim twee jaar betrokkenheid bij de zwerfafvaleducatie van de gemeente Amsterdam op VO scholen.
Bij het inwerken mocht ik komen kijken bij activiteiten op middelbare scholen. Eerlijk gezegd dacht ik vooraf: zwerfvuil prikken? Met pubers? Wordt dat wel leuk?
Mijn eerste bezoek was aan een NT2 ... Lees meer >
Soms kom je als ZZP projectleider gewoon even een handje helpen. Of een slinger aan iets geven. Zo ben ik nu kwartiermaker voor de kennisbank Food & Feed. In 9 sectoren (Zuivel, Vlees, Brood en Banket, Koek en Zoet, Specerijen en ingrediënten, Groente, Fruit en Aardappelen, Petfood en Diervoeding, Dranken) gaan bedrijven ... Lees meer >
Agrarische ondernemers denken vaak dat het veel papierwerk en rompslomp kost om iemand met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. Daarom heeft LTO, werkgeversorganisatie voor de boeren en tuinders, een portal ingericht met informatie en ondersteuning. Het heet Agro Werkt Onbeperkt en is onderdeel van de werkgeverslijn. Die is ook te bellen ... Lees meer >
Kies Kleur in Groen was een gemeenschappelijk actieplan van de AOC’s, Stoas Hogeschool en Aequor en richtte zich op de versterking van culturele diversiteit binnen de instellingen in een internationale groene context. Looptijd van het programma was van 2010 tot en met 2015. Ik werkte als programmamanager voor de gezamenlijke opdrachtgevers.
Het ... Lees meer >
Vanaf 2008 tot en met 2015 was Esther Wouters programmamanager van Kies Kleur in Groen. Wat is er bereikt met dit programma? Een interview met Gert Kant, voorzitter van de stuurgroep Kies Kleur in Groen.
Er is veel in gang gezet, zegt stuurgroepvoorzitter Gert Kant. Het project Kies Kleur in Groen in ... Lees meer >