A A A
 

Dagvoorzitten met meerwaarde

“Ik ben Pim”, zegt ze. De jonge vrouw met het syndroom van down kijkt me met open vizier aan. Ze spelt het nog eens voor me: “P. I. M.” “En jij heet?”, vraag ik aan de lange donkere jongen die naast haar staat. “Ik ben Anthony”, zegt hij met een grote lach. “En Anthony is mijn schattjjje”, zegt Pim, grijnzend van oor tot oor.

Ik ben dagvoorzitter bij een bijeenkomst van het UWV facilitair bedrijf op Parc Spelderholt. Hier wonen jongeren met een verstandelijke beperking en ze volgen er een beroepsopleiding. Pim en Anthony worden opgeleid in de horeca; ons evenement is hun reële leeromgeving. Het heeft plaats in het sfeervolle kasteel op het park, dat er op deze mooie dag in mei prachtig bij ligt in het weelderig groen.

Het UWV heeft bewust voor een Locatie met Meerwaarde(n) gekozen. Er is ook iets met meerwaarde te vieren namelijk. UWV, Sodexo en Facilicom gaan een langdurig partnership aan voor de facilitaire dienstverlening. Facilicom gaat het noorden van het land bedienen, Sodexo het zuiden. De partners zijn -onder meer- uitgekozen omdat duurzaamheid en sociaal beleid goed verankerd zijn in de organisaties.

Onderdeel van het samenwerkingscontract is dat een flink aantal vacatures die ontstaan, wordt ingevuld door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Want daar is het UWV immers van, mensen aan het werk helpen. Dat hier een slag in geslagen wordt met het afsluiten van een facilitair contract, is natuurlijk een mooi resultaat. Vandaag heffen we er het glas op, maar is er ook een inhoudelijk programma om de samenwerking af te trappen. Facilicom en Sodexo hebben gezorgd voor MVO presentjes in de goodie bag.

Om dit MVO feest samen te vatten citeer ik gewoon Pim nog maar even, die aan het einde van de bijeenkomst zei: “Ik vind jullie allemaal lief!”

Reacties:

Uw Reactie:


Om spam tegen te gaan dient u de uitkomst van de som in te vullen