A A A
 

Emotie in online meetings

Events zijn emotie. Weet je nog hoe het ging? Je kwam binnen en zag bekenden. Dat maakte blij. Je zat met zijn allen in een zaal en hoorde allerlei nieuwe inzichten van sprekers, of je constateerde dat je alles al wist en dat ergerde je.

Hoe dan ook komt er emotie bij bijeenkomsten kijken en hoe meer mensen er in zo’n zaal zitten, hoe harder de emotie doorkomt. Je kent dat wel, een lach die als een golf door de zaal gaat na een grap. En hoe lekker dat is, met heel veel mensen lachen. Of een golf van schrik, bijvoorbeeld als er op het podium iets misgaat. Een golf van mededogen, als iemand zich kwetsbaar opstelt.

Als dagvoorzitter leef ik op die emotie. Ik ga ‘aan’ van een zaal. Ik weet zeker dat veel dagvoorzitters het zo ervaren en mensen die graag naar bijeenkomsten komen ook. Dus nu we alleen nog online samenkomen, is er sprake van een verlieservaring. Want hoe ga je in hemelsnaam helemaal op in een online meeting? Hoe komt de emotie erin?

Inmiddels weet ik: het kan wél. Door een dagvoorzitter te kiezen die weet dat je door het scherm heen kan knallen. Met zijn allen. En wat dat vraagt. Hoe het werkt, technisch gezien. Maar ook hoe mensen zich verbonden met elkaar gaan voelen. Hoe het luchtig blijft en boeiend. Dat deelnemers echt iets hebben meegemaakt als ze hun laptop uitschakelen na de meeting.

Vorige week heb ik in twee dagdelen ervaren hoe dat werkt, samen met een groep dagvoorzitters, bij een training van dagvoorzitter.nl. Vooraf voelde ik me nog behoorlijk ontheemd in het online dagvoorzitten. Maar aan het eind van deze twee dagdelen stond iedereen in de stand: Yes we can! En ja, wat voelen we ons verbonden met elkaar. Want de meetings werden uitstekend gehost. 

Wil je ook de emotie terug brengen in je online meetings, neem dan contact met me op. Samen zetten we een bijeenkomst in elkaar, die je deelnemers raakt.

 

 wat is belangrijk bij online meetings?

Reacties:

Uw Reactie:


Om spam tegen te gaan dient u de uitkomst van de som in te vullen