A A A
 

Masterclass LOB Edudelta College

Soms kijk je je ogen uit, terwijl je gewoon aan het werk bent. Dat had ik bij Edudelta College, waar ik moderator was bij de Masterclass LOB.

Eerst viel er een koksmuts bij decanen in Zeeland op de deurmat, waar een uitnodiging voor een Masterclass over Loopbaan- Oriëntatie en Begeleiding (LOB) uit kwam. Daarna bleek de plek voor de Masterclass een boerendeel, waar zelfgekweekte biologische producten worden verkocht, door een chefkok op sterrenniveau wordt gekookt en zorgleerlingen aan het werk zijn.  

Vier deskundigen sprak ik ter voorbereiding: Peter den Boer, Lector keuzeprocessen bij ROC West Brabant, Niek van den Berg, zelfstandig onderzoekster en docent/begeleider praktijkonderzoek vanuit Strix Aluco, Ben Hövels, senior onderzoeker bij het Kenniscentrum Beroepsonderwijs Arbeidsmarkt ( KBA) en Frans Schatorjé, Directeur Citaverde College Roermond. Citaverde is samen met Edudelta deelnemer aan een experiment rondom LOB en Groen.

Masterclass-deelnemers waren vooral decanen uit de regio Zeeland, maar ook een beleidsadviseur van het ministerie van EZ, een medewerker van SLO en anderen die zich uit professie landelijk met LOB bezig houden. De deelnemers deelden zich na een interview met de vier experts op in tafels, per regio, om samen 'met de beste ingredienten' die de experts hadden aangereikt, hun ideale LOB traject samen te stellen. Wat werd het? Een tapasgerecht, een thema-menu, een buffet? Een leerlingenpanel beoordeelden de eindproducten. De winnende regio ging met een prijs naar huis: een belevingsochtend op de locatie 't Hof Welgelegen voor een klas leerlingen. 

Reacties:

Uw Reactie:


Om spam tegen te gaan dient u de uitkomst van de som in te vullen